De Easter Jeep Safari is een jaarlijkse off-road obstacle & trail-summut in Moab, Utah ieder jaar in april. Moab is letterlijk de pleasure dome voor bezitters van een Jeep. De vraag is, wie was eerst, Moab of Jeep want de twee horen bij elkaar. Voor alle duidelijkheid, een Jeep is pas een Jeep als er Jeep op staat en de neus 7 verticale sleuven heeft. In alle andere gevallen spreken we van een terreinauto. De Easter Jeep Safari is dus een spannend off-road avontuur bedacht door Jeep en per definitie geschikt voor berijders van een Jeep in het adembenemende landschap van Moab (Utah).

De nieuwe Jeep Gladiator is duidelijk de winnaar op de Easter Jeep Safari dit jaar, aangezien de merken Jeep en Mopar opnieuw de handen in elkaar geslagen hebben om zes nieuwe, op maat gemaakte conceptvoertuigen te ontwikkelen voor dit evenement. Voor het 53e jaar op rij zullen duizenden terreinliefhebbers afreizen naar Moab voor het jaarlijkse Jeep-evenement om er deel te nemen aan een week van technisch offroaden op enkele van de meest uitdagende en schilderachtige terreinen ter wereld.

Tot de hoogtepunten van de Jeep-conceptvoertuigen is een uitgebreid assortiment van productie- en prototypeonderdelen van Mopar Jeep Performance Parts. Mopar is de ontwikkelaar van alle Jeep Performance-onderdelen. Deze worden met het oog op de legendarische terreincapaciteiten van Jeep volgens de strengste eisen ontwikkeld.

Jeep Wayout

De Jeep Wayout concept is een functioneel concept terreinvoertuig met een volledige daktent en een gepersonaliseerde brede kap. Het gepantserde exterieur van de Wayout heeft de nieuwe kleur Gator Green, die beschikbaar zal zijn op productiemodellen van de Gladiator. Een gepersonaliseerde bedrack met geïntegreerde ladder draagt een tweepersoonstent. De luifel van 270 graden, met oranje led-taakverlichting, helpt je om in het donker de tent op te stellen.

Voor extra comfort zijn er twee op maat gemaakte hulpbrandstoftanks geïntegreerd in de zijkanten van het bed. Dankzij een ARB-luchtsysteem met een op het koetswerk gemonteerde, snel te verwijderen luchttoevoerleiding heb je altijd voldoende comfort waar je ook op de wereld verblijft. Om de terreincapaciteiten nog verder te verbeteren, verhoogt een 2″-verhogingsset van Jeep Performance Parts de bodemvrijheid. De Jeep Wayout is uitgerust met 17″ stalen velgen met 37″-modderterreinbanden, goed voor een opvallend retrogevoel dat teruggrijpt naar de originele Willys pick-ups die de weg baanden voor moderne Jeep-terreinwagens.

Daarnaast helpen een draailier van 5.400 kg en een snorkel van Jeep Performance Parts ieder denkbare hindernis – zowel nat als droog – te overwinnen. De Jeep Wayout heeft een speciaal geïntegreerd dakreksysteem om bagage op het dak mee te nemen en het truckbed is voorzien van een ladensysteem van Mopar/Decked, dat bijkomende vergrendelbare opbergruimte biedt voor lange tochten. Binnenin werden versterkte vloeren en met bruin leder beklede stoelen met lasergeëtste inzetstukken van topografische kaarten toegevoegd. De Jeep Wayout wordt aangedreven door een 3,6 Pentastar V6-motor in combinatie met een achttrapsautomaat.

190408_Jeep_Jeep_Wayout_1
Jeep Wayout op basis van de Gladiator