Wie wint Game of Thrones? Dat is sowieso de grote vraag. Het is een quote van
Cersei ” “You win or you die”. Wie gaat Game of Thrones winnen? De plot van de serie draait er om dat er wordt verondersteld dat iemand bovenaan komt te staan. Tenzij onze White Walker-vriend straks de echte overwinnaar is, zal de laatste strijd plaatsvinden tussen de personages die we in al die jaren hebben leren kennen. Gaan de schrijvers Will David Benioff en D.B. Weiss ons een overwinnaar van alles geven? Eén man of vrouw die alleen op de ijzeren troon zit? Zij weten het al lang maar of ze er vrienden mee zullen maken is iets wat we pas over een aantal weken zullen weten. Drie vragen die ons nu bezighouden..

Hoe zullen de White Walkers worden verslagen?

De belangrijkste vraag van Game of Thrones is of de kwaadaardige White Walkers de totale overwinning gaan claimen en Westeros in een gigantische ijsbaan doen veranderen. Of is het juist andersom, ondanks de reputatie van Game of Thrones voor de brute en schokkende verrassingen, en is het einde juist bitterzoet (je kunt het je niet voorstellen overigens). Dat laatste betekent dat de White Walkers (waarschijnlijk) verslagen zullen worden, ook al heeft niemand ook maar enig idee met welke magische daad dat dan zou moeten gaan gebeuren. Een douche van dragonglass of ligt er ergens een dodelijke dosis Valyrian staal, of zijn er ergens nog wat meer draken op te trommelen. De grote vraag is of iemand iets kan bedenken om een totale vernietiging te voorkomen? Of is het juist een combinatie van dit alles. We weten maar een ding eigenlijk echt zeker, er zijn geen garanties in Game of Thrones.

white walkers
The Night King