Automerken stappen meer en meer over op elektrisch aangedreven auto’s. Voor autofabrikanten een keiharde noodzaak want vanaf 2020 wordt de Europese emissiestandaard nog strenger. De vlootwaarde van een merk moet dan voldoen aan een gemiddelde waarde uitgedrukt in CO2. Voor 2020 wordt deze verlaagd tot 95 g/km C02. Kom je daar niet aan, dan betaal je als automerk een forse boete die kan oplopen tot miljarden euro’s.

Het is dus niet vreemd dat automerken na 2020 met emissievrije auto’s op de markt komen. Dit zijn sowieso dubbeltellers in de spelregels van de EU want vanaf 2020 telt iedere auto met minder dan 50 g/km CO2 uitstoot voor twee auto’s waardoor de gemiddelde CO2-uitstoot van de vlootwaarde zal dalen. Vooral de grote autofabrikanten investeren mede hierdoor versneld in de ontwikkeling van emissievrije auto’s.

Volkswagen ID. ROOMZZ

Volkswagen komt als een van de grootste automerken ter wereld (nek aan nek met Toyota) met de ID. ROOMZZ concept car, inmiddels al het zesde model binnen de ID. productfamilie op het elektrisch MEB-platform. De ID. ROOMZZ is tevens de tweede elektrische SUV in nieuwe ID.-familie en moet in 2021 op de markt gaan komen

De Volkswagen ID. ROOMZZ, in navolging van de meer compacte ID. CROZZ werd dit weekend geïntroduceerd op Autoshow van Shanghai. De productieversie van de ID. ROOMZZ is ontwikkeld voor zowel gezinnen als voor zakelijk gebruik.

ID. ROOMZZ designtaal

De styling van de ID. ROOMZZ past bij de strakke designtaal van de ID.-familie waarbij vooral de ogenschijnlijk naadloze overgangen tussen de verschillende carrosseriedelen opvallen. Deze styling wijkt volledig af van de disigntaal van de huidige generatie van Volkswagen die veel hoekiger is.

Volkswagen_ID_ROOMZZ_1
Volkswagen ID. ROOMZZ