Gisteren was de eerste aflevering van de seizoen finale van de meest populaire serie ooit Game of Thrones op HBO. Er zijn geen cijfers bekend voor Nederland en Europa maar in Amerika keken maar liefst 17.4 miljoen kijkers naar de hitserie rond de strijd van Westeros. Dat is 1.3 miljoen meer als naar de eerste aflevering van seizoen 7 toen 16.1 miljoen mensen via de betaalzender keken. Veel zeggen deze cijfers nog niet over het werkelijk aantal kijkers en de populariteit van Game of Thrones.

Meest Illegale downloads

Het getal van 17.4 miljoen is slechts een indicatie van de kijkcijfers van Game of Thrones. In de dagen na de eerste uitzending kan dit getal zo maar verdubbelen. Ook in Nederland zullen heel wat mensen toch nog even snel een abonnement op HBO hebben genomen om Game of Thrones legaal en direct te kunnen kijken zodra er een aflevering uitkomt. Game of Thrones is niet alleen de meest populaire serie ooit maar heeft tevens ook de meest illegale downloads op Torrent sites als The Pirate Bay. De serie piekt zonder deze illegale downloads al naar ruim 32 miljoen kijkers. Het werkelijke aantal (plus meekijkers) kan daarom nog aanzienlijk hoger zijn.

Seizoen finale Game of Thrones

Het is nu aftellen naar de echte seizoen finale van Game of Thrones op 19 mei (20 mei in Nederland). Een aflevering die, evenals de aflevering ervoor, 80 minuten zal duren. Dan wordt de laatste aflevering getoond op HBO en komt de serie meer dan aannemelijk tot een dramatisch hoogtepunt. Fans weten het, in Game of Thrones wordt niemand gespaard. De grote vraag is wie dan uiteindelijk de troon van Westeros nog kan beklimmen. Er zijn na 8 jaar Game of Thrones genoeg mogelijkheden. Alleen de schrijvers van Game of Thrones schijnen het te weten want voor de seizoen finale en dus het definitieve einde van Game of Thrones zijn meerdere varianten opgenomen om ervoor te zorgen dat niets kan uitlekken.

Game_of_Thrones_cast
Wie zit er straks op de troon van Westeros?