Toen gisteren het nieuws naar buiten kwam dat er een brand was uitgebroken in de Notre Dame in Parijs, lieten de eerste YouTube livestreams niet lang op zich wachten. Helaas markeerde een test met het nieuwe algoritme van de site dit grote nieuws in een aantal landen als ‘fake’. De widget met informatie over de terreuraanslagen van 11 september lijkt te zijn geactiveerd door een nieuwe functie die YouTube test om ‘actuele context’ te bieden rond video’s die mogelijk neppe informatie bevatten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Photo by Stephen Alvarez @salvarezphoto | Just crushed by the loss of this beautiful building. A cathedral built on top of Roman and Celtic ruins, Notre Dame encapsulates the history of Paris. The cathedral is literally the center of France. For a brief, magical time I lived with my wife and children just a few blocks away, on the edge of the Marais while on assignment for @natgeo. No day was complete without a glimpse of Our Lady. #notredame #paris

Een bericht gedeeld door National Geographic (@natgeo) op