Na de eerder succesvolle lancering van de P30 en P30 Pro in Parijs maakt Huawei vandaag de P30 Series compleet met de introductie van de P30 lite. Een toestel dat nog altijd uitgerust is met een door AI ondersteunde triple-lens camera inclusief 8MP ultra groothoeklens, een 6.15-inch FullView-scherm, 4GB RAM en een 3340 mAh batterij. Hiermee is het kleine broertje van de P30 en de P30 Pro wel een volwaardig lid van de P30 Series.

Zoals ook bij de P30 en de P30 Pro ligt de focus op de camera. Aan de achterkant is de P30 lite uitgerust met een high-definition 48 MP (f/1.8) groothoeklens, een 8MP ultragroothoeklens (f/2.4) en een 2MP bokehlens. Hiermee schiet je gedetailleerde foto’s, 120° groothoekfoto’s en portretten met het prachtige bokeh-effect. Ook de P30 lite heeft de Handheld Super Night mode, die AI-beeldstabilisatie gebruikt. Hiermee wordt bij weinig licht de fotografie verbeterd door meerdere frames en lange belichting te combineren, zodat de foto’s rijkere kleuren en meer helderheid hebben.