Porsche toonde vorig jaar tijdens de viering van hun 70ste verjaardag twee conceptmodellen van de 911 Speedster. Vandaag beleeft de productieversie zijn première in New York. De nieuwe Porsche 911 Speedster is ontwikkeld door Porsche Motorsport. De auto is direct herkenbaar als een Speedster met zijn laag uitgesneden voorruit en zijruiten en de handbediende lichtgewicht stoffen kap die karakteristiek is voor een Speedster-model. De twee streamliners – bovenaan in het midden op de achterklep – zijn uitgevoerd in koolstofvezel en vormen een herkenbaar designpunt in de historie van dit model van Porsche.

Prestaties Porsche 911 Speedster

De 911 Speedster is uitgevoerd met een atmosferische 4,0-liter zescilinder die met een bereik van 9.000 toeren. Dit wordt ook toegepast in de huidige 911 GT3 en 911 GT3 RS. De 911 Speedster levert 375 kW/510 pk en 470 Nm. Het prachtige herkenbare geluid van de 911 is geïnspireerd op de racerij. De gasklephuizen zijn exclusief voor de 911 Speedster verbeterd en maken de gasrespons – net als in de GT3 R racewagen – nog feller. Om de rijervaring zo intens mogelijk te maken, is de 911 Speedster verkrijgbaar met een handgeschakelde GT-sport zesversnellingsbak. Van 0 naar 100 km/u duurt 4,0 seconden, terwijl de topsnelheid 309 km/u bedraagt. Halverwege 2019 wordt het nieuwe model – met een beperkte oplage van 1.948 eenheden wereldwijd – bij de Nederlandse Porsche Centra verwacht.

Porsche_911_Speedster_6
De nieuwe Porsche 911 Speedster