Apple is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe app waarmee je zoekgeraakte spullen terug kunt vinden. De app, die de codenaam ‘GreenTorch’ heeft gekregen, vervangt ook de ‘Find my iPhone’ en ‘Find my Friends’ apps. Op dit moment test het bedrijf de nieuwe functies. Dit werd gemeld door bronnen aan website 9to5Mac. De nieuwe app is straks op zowel iOS als macOS beschikbaar.

Samengevoegde app met nieuwe functies

In de nieuwe app kun je in de toekomst alle apparaten van een gebruiker vinden. Met de functie ‘Find Network’ worden apparaten gedetecteerd, ook wanneer ze niet verbonden zijn met WiFi of een mobiel netwerk. Naast het delen van delen van een locatie met familieleden, is het straks mogelijk om dit ook te delen met andere mensen. Hiermee kun je instellen dat er een melding wordt verstuurd zodra een vriend arriveert of bij een locatie vertrekt.

Je koppelt hier straks ook je AirPods aan en de andere Apple gadgets die binnen een gezin gebruikt worden. In de app kun je aangeven of een item verloren is.

Find my iPhone
De huidige app van ‘Find my iPhone’