Lexus staat voor luxury, voor design, voor eigenwijsheid en voor snelheid. En dat laatste wordt weer eens extra bevestigd met de productie van RC F 10th Anniversary Limited Edition. Want naast luxe limousines en grote SUV’s gooit Lexus er af en toe ook zomaar iets lekkers tussendoor voor de echte autoliefhebber. Een sportcoupé, uitgerust met een atmosferische 5,0-liter V8 benzinemotor met 351 kW/477 pk goed voor 0-100 km/uur in slechts 4,5 seconden en een topsnelheid van 270 km/uur.

En omdat Lexus inderdaad eigenwijs is komt het merk ter promotie van de RC F 10th Anniversary Limited Edition, waarvan er slecht één gaat worden verkocht in Nederland, met een bijzondere reclamecampagne voor dit unieke exemplaar. Wereldwijd bouwt Lexus slechts 240 exemplaren waarvan er dus maar één in Nederland te koop is. De RC F is uitgerust met de krachtigste V8 benzinemotor die Lexus ooit ontwikkelde met een vermogen dat – zoals de film duidelijk maakt – de oerkracht in een mens naar boven haalt.