Binnenkort is het mogelijk als Google-gebruiker om verzamelde data automatisch te laten verwijderen, na 3 maanden, 18 maanden of een zelf gekozen moment. Het is nu ook al mogelijk om data te verwijderen, maar dat moet handmatig gebeuren. De nieuwe optie is een oplossing die tussen de voormalige keuzes van altijd of nooit bewaren in zit. Het bedrijf noemt dit “Set it and forget it”. Google gebruikt verzamelde data om diensten te verbeteren en advertenties te personaliseren.

Het blijft een onderwerp waar veel mensen over struikelen. Google, de zoekmachine die alles van ons weet, onze zoekgeschiedenis bijhoudt en ook als je dat hebt ingesteld op je smartphone precies weet waar je bent geweest (ook als deze is uitgeschakeld). Dit laatste is misschien heel eng, of juist heel leuk, als je drie later later nog precies kunt zien hoe en waar je in Central Park in New York hebt gewandeld.