Marvel’s Avengers: Endgame is, zoals verwacht, alle records aan het verbreken. Na 11 jaar en 22 Marvel films, markeert Avengers: Endgame het einde van een tijdperk. Het is een waar spektakelstuk, een film boordevol humor, actie, wtf-momenten en ook veel emotie.

Sinds de release hebben fans over de hele wereld zich op Twitter verzameld om te praten over #AvengersEndgame. Naast het vestigen van verkooprecords is Avengers: Endgame inmiddels ook de meest getweette film ooit op Twitter. Sinds het begin van het jaar is er al meer dan 50 miljoen keer getweet over de film, waarvan bijna de helft van de Tweets in de afgelopen week zijn verstuurd.

Hier zijn de meest besproken personages in Avengers: Endgame. Terwijl #Thanos het meest besproken is als de grote slechterik in de film, is de grote verrassing dat #Thor #IronMan verslaat – wat misschien gerelateerd is aan zijn “nieuwe look” in de film. De top 10 meest besproken personages op Twitter zijn:

 1. #Thanos
 2. #Thor
 3. #IronMan
 4. #CaptainAmerica
 5. #Hulk
 6. #Loki
 7. #Spiderman
 8. #BlackWidow
 9. #Groot
 10. #Nebula

Hieronder staan de landen die het meest over Avengers: Endgame hebben getweet. Het is duidelijk dat de Amerikanen en Brazilianen een passie delen voor het praten over de Avengers op Twitter. Maar ook in Azië is er massaal getweet over de film, aangezien vijf van de top 10 markten uit die regio afkomstig zijn.

 1. Verenigde Staten
 2. Brazilië
 3. Filippijnen
 4. Thailand
 5. Maleisië
 6. Japan
 7. Verenigd Koninkrijk
 8. Mexico
 9. Indonesië
 10. Frankrijk

En natuurlijk zijn er de fans, de miljoenen fans die ervoor zorgen dat deze film zo’n enorm succes is geworden.