Het zijn de letterlijke woorden van Tim Cook ‘Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid gaat over gezondheid’. En waarschijnlijk het belangrijkste product daarvoor is de Apple Watch 4. Sowieso de bestverkochte smartwatch ter wereld en meer dan waarschijnlijk ook de beste smartwatch ter wereld. De Apple Watch 4 kan levens redden, een onderwerp wat misschien heel bruut klinkt maar waar inmiddels al talloze voorbeelden van zijn.

Apple Watch 4 gecertificeerd

De Apple Watch was al voor veel mensen hun lifeguard toen de smartwatch net zijn eerste sensoren kreeg voor een hartslagmeter. Maar na de Apple Watch 3 kwam de Apple Watch 4. Vanaf de introductie was de Watch 4 het slimme horloge voor Apple direct een doorslaand succes. Duidelijk werd dat de beste smartwatch nog beter was geworden. In de VS werd de Apple Watch 4 na de lancering al direct gecertificeerd. Hier in Europa, waar dit soort zaken door de grote verschillen in de gezondheidszorg per land complexer zijn, duurde het allemaal even wat langer. Toch kwam deze week het goede nieuws naar buiten en is de Apple Watch 4 ook nu hier gecertificeerd. Het is vanaf nu mogelijk om gebruik te maken van de ECG-sensor in 19 landen in Europa en tegelijkertijd ook in Hong Kong.

Het detecteren van boezemfibrilleren (atriale fibrillatie)

De ECG-functie van de Apple Watch 4 is bedoeld om de atriale fibrillatie (ook bekend boezemfibrilleren of atriumfibrilleren) te helpen detecteren. Boezemfibrilleren is één van de meest voorkomende hartritmestoornissen. Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis waarbij het hart onregelmatig en meestal sneller klopt. Niet iedere hartritmestoornis is echter hetzelfde als boezemfibrilleren.

Apple_Watch_4_hart