Bedenk het maar. In de 4e aflevering van Game of Thrones waar het weer eens ruig aan toe gaat is een ‘Starbucks Coffe Cup’ ontdekt. Terwijl iedereen zuipt, lacht en schreeuwt op de overwinning van die ijskoude Night King staat daar plompverloren een bekertje Starbucks koffie op de tafel.

Je moet er maar op komen. Niemand heeft het gezien tijdens de opname maar de beker staat er wel. Het leukste is dat ook wij schrijven dat het een Starbucks wegwerpbeker is maar eigenlijk is dat nauwelijks te zien (er is iets van een vlek wat een logo kan zijn te zien). Het kan eigenlijk van ieder ander merk ook zijn maar als het internet roept dat het Starbucks is dan geloven wij dat ook. Niks geen fake-news of een briljante photoshop, nee onze geliefde drakenkoningin Daenerys Targaryen (aka de actrice Emilia Clarke) had nog trek in koffie en dacht, dat valt nooit op.

Game-of-Thrones-Season8-Episode4
De gewraakte ‘koffiecup’ scène