Even leek (bijna) heel Nederland zich bekeerd te hebben tot AJAX-fan*. Het is alweer even geleden dat Oranje op een groot toernooi stond, afgelopen weken leek AJAX bij veel mensen de rol van het Nederlands Elftal te vervullen. De ongekende zegetocht die een paar maanden duurde zorgde voor (inter)nationale populariteit. Gisteravond kwam in de 96ste minuut een einde aan het sprookje. Na een goede eerste helft waarop AJAX met 2-0 de kleedkamer in ging, strooide Moura roet in het eten van de Nederlandse voetbal(Ajax)fans. In de tweede helft weet Moura binnen 4 minuten twee maal te scoren. 2-2.

Het laatste half uur was bloedstollend, de vijf minuten blessuretijd leek eindeloos te duren. Keeper Onana treiterde nog wat om tijd te rekken. Een 96ste minuut werd toegevoegd. Er werd al afgeteld op de radio. Maar in die 96ste minuut scoorde Moura een derde keer. Nee.

Social media was er redelijk stil van, maar we hebben toch wat reacties op een rijtje kunnen zetten.