Als je zelf Snapchat gebruikt dan heb je het gender-filter vast al geprobeerd en de foto’s gedeeld met je vrienden. Het filter is zo’n grote hit dat de Snapchat-app massaal wordt gedownload door nieuwe gebruikers. In de App Store zien we ook dat het weer een van de meest populaire apps van het moment is.

De foto’s komen ook in Instagram Stories voorbij. Het filter vervormt je gezicht tot iemand van het andere geslacht en dat zorgt vaak voor hilarische foto’s. Naast het gender-filter is er nog een nieuw filter beschikbaar, die van een baby. Daarmee zie je er dus uit als een baby, of in ieder geval als een kleuter.

Soms blijken de uitkomsten zo realistisch, dat je in de problemen komt. Een jongen uit Schotland deelde een foto van zichzelf als vrouw met zijn vriendin en werd daardoor bijna gedumpt.