Als Citroën met een concept car komt moet deze eigenwijs zijn. Vooral omdat ze dat per definitie altijd zijn bij Citroën, en wat uit Frankrijk komt, is sowieso eigenwijs. Daarmee is eigenlijk de nieuwe Citroën 19_19 concept car ruimschoots omschreven. De 19_19, alleen al dat streepje is veelzeggend, lijkt het meest op een capsule op wielen. Een voertuig waarvan je eigenlijk verwacht dat je hem ook de ruimte in kunt schieten.

Nu vinden we de meeste ‘concept cars’ over het algemeen wel cool, mits het geen smakeloos ontworpen vierkante blokkendoosjes zijn op wielen’, maar deze schiet er toch wel weer bovenuit. Het ontwerp van de 19_19 Concept is meer dan gestroomlijnd en volgens Citroën geïnspireerd op de luchtvaart. Maar daarna raken we de eigenwijze Fransen toch even kwijt als je ar achter witl komen wat de 19_19 Concept echt bijzonder maakt.

CL 19.021.004