Blizzard heeft deze week bekendgemaakt dat World of Warcraft Classic zal verschijnen op 27 augustus 2019. Tijdens Blizzcon 2017 werd de eerste aankondiging gedaan, destijds ontvangen met heel veel applaus en gejuich. Gamers kunnen met World of Warcraft Classic terug naar de originele game van 2004, volgens velen nog altijd de beste versie van de populaire MMORPG.

Beta testen

Tot die tijd zullen er een aantal bètatests gehouden worden. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je als speler onder Account Management wel eerst even de beta profile instellingen updaten en daar apart WoW Classic aanvinken. Blizzard zal vervolgens kiezen wie het wel of niet uit gaat nodigen om mee te doen aan de bèta.

Terug naar 2004

Met World of Warcraft: Classic gaat we terug naar het spel zoals het er rond de release in 2004 / 2005 uit zag. Er zullen dus maar 2 continenten beschikbaar zijn. Lang niet alle classes en races die nu beschikbaar zijn. Level 60 is de max die je zal kunnen bereiken. En het zal verder gebaseerd zal zijn op de 1.12-patch Drums of War.

Op Youtube verschijnen al de eerste previews van spelers die op 15 mei toegang hebben gekregen tot de bètaversie.