Het is bijna onmogelijk dat je nog nooit van Grumpy Cat hebt gehoord. Deze kat was een echte beroemdheid, schitterde in reclamecampagnes en had een trouwe achterban van 2,4 miljoen volgers op Instagram. Grumpy Cat werd beroemd om haar boze ‘gezichtsuitdrukking’. De kat kijkt gewoon altijd chagrijnig en dat was natuurlijk inspiratie voor het maken van grappige GIFjes en memes. Zo groeide zij al snel uit tot misschien wel de bekendste kat ter wereld.

Helaas werd vandaag bekend dat Grumpy Cat, echte naam Tardar Sauce, afgelopen dinsdag op 7-jarige leeftijd is overleden. Het beestje had een urineweginfectie en dat werd haar fataal. De eigenaar van Grumpy Cat maakte het nieuws zelf bekend via het Instagram-account.

Grumpy Cat had dwerggroei

Grumpy Cat werd een echte online ster als kitten nadat Bryan Bundesen online een foto van haar deelde. Hierop keek ze erg chagrijnig en de foto ging viral. Haar boze uitdrukking werd veroorzaakt door een vorm van dwerggroei. Daardoor liep ze ook een stuk lastiger dan andere katten.

Toen de eerste foto’s van Grumpy Cat online verschenen, geloofden veel mensen niet dat het beestje er echt zo uitziet. Toch was het geen photoshop en hield ze er een hoop lucratieve deals aan over. Haar eigenaren gingen maximaal 1 keer per week met haar op pad, zodat ze ook genoeg rust kreeg en gewoon kat kon zijn.

Mocht je benieuwd zijn naar een levensechte weergave van Grumpy Cat, dan kun je Madame Tussaud’s in San Francisco een bezoek brengen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Some days are grumpier than others…

Een bericht gedeeld door Grumpy Cat (@realgrumpycat) op