Amazon mengt zich in de strijd voor wereldwijde marktleider op het gebied van online bezorgmaaltijden. Het e-commerce bedrijf heeft aandelen gekocht van bezorgdienst Deliveroo en is begonnen met een fondsenwerving van maar liefst 575 miljoen dollar. Hiermee hoopt het de grootste concurrent van de populaire bezorgdienst Uber Eats te worden, zo weet Reuters te melden.

Amazon en ‘food’

Amazon verkoopt momenteel maaltijden in Groot-Brittannië via de kanalen Amazon Fresh, Amazon Pantry en Amazon Prime Now. Ook heeft het bedrijf een deal met supermarktketen Morrisons. Al eerder probeerde ’s werelds grootste online retailer een restaurant bezorgingsdienst op te zetten in het land, maar behaalde daar geen succes. Nu heeft Amazon aandelen gekocht van een van Europa’s snelst groeiende techbedrijven: dit is groots nieuws en voor sommige concurrerende bedrijven (Just Eat, Takeaway.com en Delivery Hero) zelfs schokkend nieuws.