Instagram gaat horizontaal. Of nou ja, IGTV (Instagram TV) biedt gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om ook horizontale video’s te uploaden.

Het is een klein jaar geleden dat IGTV gelanceerd werd. In het eerste jaar hebben ze – naar eigen zeggen – veel geleerd. Door te praten met creators en kijkers hebben ze veel geleerd over wat gebruikers leuk vinden en wat verbetert moet worden. Door deze gesprekken zijn er al veel nieuwe features toegevoegd aan de app. Zo kunnen videomakers sinds begin dit jaar previews van hun IGTV video’s delen op hun Instagram feed. Volgens Instagram heeft dit een boost gegeven aan zowel het aantal views als de hoeveelheid nieuwe originele content van creators.

En nu dus de grootste verandering van allemaal, de mogelijkheid om video’s ook in landscape te uploaden.

We realize this is an evolution from where IGTV started – we believe it’s the right change for viewers and creators. In many ways, opening IGTV to more than just vertical videos is similar to when we opened Instagram to more than just square photos in 2015. It enabled creativity to flourish and engagement to rise – and we believe the same will happen again with IGTV.

– Instagram