Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Dan moet je voor aanstaande dinsdag, 28 mei, een alternatief bedenken. Er is namelijk een landelijke OV-staking aangekondigd, waardoor de kans groot is dat er helemaal geen openbaar vervoer rijdt die dag. Vanwege pensioenacties hebben de vervoerders aangekondigd dat ze dinsdag niet aan het werk gaan.

NS roept op: kom niet naar treinstations op 28 mei

De NS, onze grootste OV-vervoerder, roept reizigers dan ook op om niet naar een treinstation te komen 28 mei. Treinen zullen niet of nauwelijks rijden en de reguliere dienstregeling komt dan ook te vervallen. De kans is dus groot dat je voor niets op het perron staat als je toch besluit het erop te wagen. Een woordvoerder van de NS vertelt niet blij te zijn met de acties: “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is.”