Op 27 augustus staat de lancering van World of Warcraft: Classic gepland. Een spel dat voor veel nostalgie zorgt bij spelers van Vanilla, de ooit eerste versie van World of Warcraft. En ook alle huidige spelers zijn enthousiast. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

De afgelopen periode zijn er al een aantal beta- en stress-tests geweest. Iedereen lijkt uit te kijken naar 27 augustus, sommigen hebben zelfs al een week vakantie gepland na die dag om zo snel mogelijk richting level 60 te geraken, de nieuwe oude levelcap.

Alles lijkt erop dat het een succes gaat worden, en dat in het jaar van het 15-jarige bestaan! Alles lijkt erop dat deze oude game, gestoken in een nieuw jasje, weer een flinke boost gaat geven aan de Warcraft community.

Lees hieronder waarom ook jij World of Warcraft: Classic wil gaan spelen / terug wil keren in de wereld van Azeroth.

1. Gameplay van vroeger

De laatste jaren heeft Blizzard ervoor gekozen om de gameplay wat te vereenvoudigen om een grotere doelgroep aan te spreken. En zo ondermeer het raiden voor iedereen mogelijk te maken.

In tegenstelling tot de huidige gameplay zal classic een stukje lastiger worden dan je nu gewend bent. Ben je een speler van de laatste paar jaar, dan gaat het zeker even tegenvallen. Daar waar je nu soms groepen van 10+ mobs (NPC’s) aankan, of waar je eenvoudig elite’s kan solo’en, zal in classic 2 of meer mobs al voor de nodige problemen gaan zorgen.

2. World of Walkcraft

De wereld zal alleen bestaan uit Kalimdor en Eastern Kingdoms. En dat is maar goed ook. Want je gaat weer een hele hoop kilometers te voet af leggen. Vooral omdat je die felbegeerde mount pas op level 40 zal krijgen (ipv het huidige level 20). Daarnaast kost deze ook nog eens een flinke duit (80 gold), en gold is iets dat je niet zo snel zal gaan verdienen in Classic.

Weet je al dat jij geen money-making-machine bent? Dan kan je er altijd voor kiezen om Warlock te gaan spelen, dan krijg je een eigen quest-line om je mount (gratis) vrij te spelen.

3. Talents & Professions

Geen multiple specs meer. Je krijgt verschillende talent-trees, vanaf level 10 krijg je steeds 1 punt om aan een van deze talenten te besteden. Het mooie aan classic is dat je per talent ook verschillende levels van dat talent zal leren. Kosten ook allemaal weer goud. Dus er gaan zeker momenten komen waarop je een nieuw talent niet direct kan leren, simpelweg omdat je te weinig goud hebt. Iets dat natuurlijk hoort bij de Classis beleving!

En datzelfde geldt eigenlijk ook voor de verschillende professions. Inscription, Jewelcrafting en Archaeology zullen niet aanwezig zijn in Classic. En verder is het verstandig om even goed na te denken over de professions die je gaat kiezen. Fishing, First Aid en Cooking blijven gewoon de secondary professions en zijn altijd beschikbaar.