Apple heeft vandaag tijdens de opening van het World Wide Developers Conference een eerste preview laten zien van iOS 13. De iPhone krijgt met de optie Donkere modus een nieuwe look, er zijn nieuwe mogelijkheden om door foto’s te bladeren en ze te bewerken, gebruikers kunnen op een nieuwe manier inloggen bij apps en websites en ook Kaarten is geheel vernieuwd. iOS 13 is verder nog sneller en reageert nog beter door optimalisaties die in het hele systeem zijn aangebracht: apps starten sneller op, downloads van apps zijn kleiner en ook Face ID is weer een tikkeltje sneller geworden.

Donkere modus

iPhone heeft met een mooie nieuwe look gekregen met Donkere modus, een nieuw donker kleurenschema dat werkt voor het hele systeem en in alle native apps, en dat voor een geweldige kijkervaring zorgt, vooral in omgevingen met weinig licht. Externe app-ontwikkelaars kunnen Donkere modus in hun eigen apps integreren. En de modus kan zo worden ingesteld dat deze automatisch wordt ingeschakeld bij zonsondergang of op een bepaald tijdstip.