Aladdin is nu in de bioscoop te zien, met daarin de Nederlands-Tunesische acteur Marwan Kenzari. Een toffe film in een rijtje van Disney-klassiekers die zijn voorzien van een remake. Denk bijvoorbeeld aan Beauty and the Beast met Emma Watson, maar ook recentelijk Dumbo van regisseur Tim Burton. Er komen nog veel meer van deze moderne kijkjes op Disney-klassiekers aan.

The Lion King (17 juli 2019)

Na Aladdin is de eerstvolgende live action-remake van een Disney-klassieker die van The Lion King. 90’s kids kunnen het tissue-moment in de greppel herbeleven met een geweldige stemmencast met onder andere Donald Glover (Atlanta), Beyonce (Dreamgirls) en Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave). Jon Favreau, die eerder al The Jungle Book maakte in 2016, is de regisseur van dit Afrikaanse avontuur over een leeuw die op tragische wijze leert hoe de cirkel van het leven in elkaar steekt. Er belooft bovendien veel originele muziek in de film te zitten, dus dat is een garantie voor kippenvel.