Online quizzen zijn een geweldige manier om uw inhoud op een speelse manier te presenteren. Ze zijn niet alleen boeiend, maar ze laten je ook toe waardevolle informatie over je publiek te verzamelen. Bovendien wordt visuele inhoud zoals online quizzen met afbeeldingen of GIFS 40 keer meer gedeeld op sociale netwerken.

Zulke tests zijn ideaal als format voor sociale kanalen en bovendien zijn mensen er dol op.

Hetzelfde geldt voor enquêtes. Door er interactiviteit en een beetje personalisatie aan toe te voegen kunnen ze boeiend en leerzaam zijn bij het genereren van leads. Beide tools kunnen in elke branche worden gebruikt en op elk social media netwerk worden gedeeld.

Hieronder een voorbeeld van het bedrijf Iconosquare die een quiz gebruikte om gebruikers hun Instagram-strategieniveau te laten testen. Het bedrijf biedt zelf een feature aan die inzicht geeft in de analytics van hun sociale media platformen. Deze quiz speelt perfect in op het product dat zij aanbieden.

quiz1