Het gebeurt niet vaak dat een serie je beet pakt en je meesleurt tot aan de laatste seconde. En zelfs die laatste tellen zijn net zo verrassend als de serie. Netflix Zone Blanche is zo’n serie. De kriebels krijg je al als je de trailer bekijkt maar nog meer als je de eerste 180 seconden van de eerste aflevering bekijkt. Welkom in Villefranche in de Vogezen, welkom in Zone Blanche.

Zone Blanche en Bobby Vinton

De openingsscène van Zone Blanche wordt versterkt door de muziek van Bobby Vinton’s Mr. Lonely. Je bent gewend dat alleen Quintin Tarentino en Joel en Ethan Coen deze keuzes mogen maken. Na 90 seconden komen beelden van True Detectives in je boven. Is Zone Blanche dan misschien wel een slim gemaakte copycat met hoofdrolspelers die zijn geselecteerd door het castingbureau van bovenstaande film giganten? Niets is minder waar, Zone Blanche is Frans/Belgische bloedspannende thriller met een geheel eigen sfeer die de lat gewoon heel hoog heeft gelegd. Geen copycat dus maar bloedspannend, vaak mysterieus, soms misschien bijna te eng voor kijkers met een zwakke maag en gefilmd in de Franse Vogezen. Als je van de zomer daar in de buurt gaat kamperen en de serie hebt gezien vragen we ons oprecht af of je nog een nachtelijke speurtocht gaat houden met de kinderen in de bossen van Les Vosges.