Anno 2019 staat een avond barbecuen al lang niet meer gelijk aan een (zomer)avond ongehoord veel sateetjes en hamburgers naar binnen proppen. Hoewel dat op zijn tijd best lekker kan zijn, kan barbecuen ook een stuk gezonder en gevarieerder. Het mooie daarvan is dat het automatisch ook een stuk vaker kan. En als die barbecue wat vaker gebruikt wordt, is die prijs voor een ‘serieuze barbecue’ ineens een stuk meer verantwoord.

Van pizza’s tot kip van ’t spit

De échte barbecue fans investeren het liefst in een kamado barbecue. Deze barbecue-eieren zijn in feite complete buitenkeukens waarmee je kunt grillen, searen, warm en koud roken, pizza’s bakken en kippetjes braden. De keramische buitenkant kan helemaal afgesloten worden waardoor je de temperatuur die er zit veel beter kunt beïnvloeden. Hierdoor zijn meer bereidingsmogelijkheden mogelijk.

Slow cooking

Wat de kamado onder andere van reguliere barbecues onderscheidt is het indirect barbecuen door middel van een keramische schijf tussen de houtskool en de bereidingen. Door deze te plaatsen creëer je convectie, circulerende hete lucht. Hierdoor zijn slow food sessie van wel acht of meer uur mogelijk.

Investering

Er hangt een flink prijskaartje aan deze barbecues, maar daar tegenover staat dat ze een stuk duurzamer zijn dan reguliere barbecues. Niet alleen omdat je ze voor veel meer verschillende bereidingen kunt gebruiken en omdat ze een stuk zuiniger zijn met houtskool, ook omdat ze niet al na een paar jaar vervangen hoeven te worden. Maar feit blijft dat je al snel zo’n duizend euro neerlegt voor een kamado barbecue. Daarom komt de kortingsactie van Kamado Express als geroepen. De hele maand juni hebben ze Triple 7 kortingen, waarmee je al snel 100 euro bespaart op je aankoop.

Schermafbeelding 2019-06-11 om 11.15.01
5 jaar!