Gamen is en blijft onverminderd populair. Het aantal fanatieke gamers is de afgelopen jaren zelfs flink toegenomen. Je hoeft geen grote website of blog meer te hebben om als fanatiek gamer te kunnen slagen. Nee met kanalen als YouTube en Twitch kan iedereen zelf aan de slag.

Naast deze grote groep fanatieke gamers is ook het aantal casual gamers flink gegroeid. Omdat iedereen tegenwoordig in het bezit is van een smartphone is mobile gaming booming. Gamen in Virtual Reality is in opkomst. Consoles als Playstation, Xbox of Nintendo Switch zijn in steeds meer huishoudens terug te vinden. Maar hoe zit het met dat platform waar het ooit allemaal mee begon: PC Gaming. Ook dit is weer in opkomst, en dat komt mede door de populariteit van Twitch. Niet eerder was het zo eenvoudig om jouw gameplay te delen met de rest van de wereld.

eSports

En dan is er ook nog de opkomst van het hele eSports die PC Gaming weer een flinke boost geeft. Veel professionele teams zitten niet met een controller in hun handen maar achter een computer met een beeldscherm met toetsenbord en muis.

PC Gaming staat dus weer helemaal terug op de kaart. En dat zie je ook in het aanbod. Al die professional gamers, en eSporters zijn natuurlijk wel op zoek naar de beste equipment. Iets waar ASUS Rog (Republic of Gamers) in uitblinkt.

asus-rog-strix
Dutchcowboys homepage op de 15” ROG Strix SCAR II.