Tony Fadell’s Impossible Foods heeft eindelijk een voet tussen de deur in Azië. Zijn plantaardige dumplings en saté wordt inmiddels in een handjevol Singaporese restaurants gebruikt. De expansie naar Azië kent een goed begin.

Impossible Foods

Fadell is een vroege investeerder in Impossible Foods. De Silicon Valley startup begon vijf jaar geleden met de productie van vegetarisch vlees, lang voordat de producten gemeengoed werden in Hong Kong en het bedrijf een vegetarische Whopper ontwikkelde.

“In die tijd kostte een plantaardige burger rustig een paar honderd dollar, maar mede door zijn inspanningen en adviezen kwamen de juiste investeerders en talenten aan boord”, aldus Nick Halla, senior vice-president van Impossible Foods.

De 50-jarige Fadell is een oude bekende in Silicon Valley. Hij werkte er dertig jaar, vooral bij Apple, voordat hij naar Parijs verhuisde met zijn familie om de Europese tak van zijn investeringsportfolio Future Shape vorm te geven.