Eerlijk is eerlijk, in het medialandschap van vandaag staat de consument aan het roer. Zij bepalen waar en wanneer zij content gebruiken en bekijken. Dit kan nog weleens een lastige opgave zijn voor marketeers. Want hoe blijf je de aandacht trekken én vasthouden? Daarom is het belangrijker dan ooit om via andere wegen de consument te enthousiasmeren. Daarnaast zien we natuurlijk óók dat video enorm belangrijk is. Met In-stream video ads speelt Twitter in op deze ontwikkelingen. Nieuwsgierig? Wij vertellen je alles over In-stream video ads.

Het belang van video

Video is booming. Zonder goede video-content tel je niet meer mee. Of het nu gaat om GIFs of live streaming content: om concurrentie voor te blijven en om jouw doelgroep te pleasen, is het van belang om serieus met video aan de slag te gaan. Het moet onderdeel zijn van je content marketingstrategie. Veel merken en organisaties zijn dan ook steeds meer op zoek naar online video inventory om zaken als premium content, brand safety en succes op brand KPI’s te verwezenlijken. Het doel daarbij is bijvoorbeeld het verhogen van de koopintenties en de brand awareness en associatie. Waarbij de focus ligt op de kwalitatieve impact boven de spreadsheet KPI’s.

#Startwiththem

Met het bovenstaande in het achterhoofd…

Wist je dat Twitter zich uitstekend leent om deze beoogde kwalitatieve impact te verwezenlijken? Waar het bij de meeste sociale kanalen draait om de persoon zelf, draait het bij Twitter juist om anderen. Onlangs introduceerde Twitter de onderstaande nieuwe payoff:

Twitter is anders. Op Twitter hebben gebruikers geen ‘Look at me mindset’ maar een ‘Look at that mindset’. Gebruikers benaderen content met een ontdekkende kijk. Op Twitter zie je leiders, geen volgers. Zij vertellen vrienden en familie waar ze heen moeten gaan, naar wie ze moeten luisteren en wat ze het beste kunnen kopen. En dit weten ze weten omdat Twitter het nummer één platform is voor ontdekking in tegenstelling tot de ‘kijk naar mij platforms’. Twitter is de plek waar mensen komen om nieuwe muziek, technologie en producten te ontdekken. Wanneer mensen op Twitter zijn, zijn ze klaar om met je in contact te komen. Hun geest is open voor wat relevant is. Wat je daar neerzet, wordt een deel van wat er gebeurt. Dus als je het meest waardevolle publiek wilt bereiken wanneer ze het meest ontvankelijk zijn voor de nieuwe boodschap, oplossing, video of product van een merk #StartWithThem.

– Twitter