Google CEO Sundar Pichai laat weten dat door de enorme schaal van Youtube het waarschijnlijk onmogelijk is om alle schadelijke inhoud van de site te halen zonder dat het invloed zal hebben op de rest van alle content. Youtube is kortgeleden onder vuur komen te liggen door het toestaan van pesterijen, haatzaaien, complottheorieën en meer.

Ook verschenen ontkenningen van het bloedbad in Sandy Hook en content van supremacisten ondanks het filteren nog steeds op de site. Tijdens een CNN-interview op zondag werd Pichai gevraagd of er ooit genoeg mensen zullen zijn om alle content te kunnen filteren en dergelijke inhoud te kunnen verwijderen.

We zijn al stukken beter geworden door gebruik te maken van een combinatie tussen mensen en machines. Laten we zeggen dat het voor 99% lukt, dan zullen er alsnog enkele voorbeelden zijn van schadelijke content. Ons doel is om dit naar een heel, heel klein percentage ver onder de 1% te brengen. Grote platformen als dit maken het heel lastig. Denk aan creditcard fraude, alles op deze schaal is kwetsbaar, je moet naar percentages kijken.

– Sundar Pichai, Google CEO