Domino’s heeft al vaker pogingen gedaan om met robots pizza’s te bezorgen, maar het lijkt er nu op dat het echt gaat gebeuren. Hiervoor heeft het een samenwerkingsverband gesloten met Nuro. Zin in een slice, zonder je druk te hoeven maken over hoeveel fooi je moet geven? Dan moet je naar Houston.

Houston is de plaats waar Domino’s samen met Nuro zal zorgen voor pizza die wordt bezorgd zonder mensen. De van oorsprong Italiaanse delicatesse wordt met een speciaal autootje gebracht. Het gaat dan niet om een pizza per rit: er passen stapels pizza in Nuro, die ook nog andere zaken kan meenemen zoals drinken, desserts en meer. Je hoeft overigens niet nu meteen naar Houston te vertrekken om te zien hoe zoiets in zijn werk gaat, want de eerste bezorgingen op deze innovatieve manier worden later dit jaar verwacht.

Nuro is een robot-auto die autonoom opdrachten kan uitvoeren. Het bedrijf achter Nuro is gestart door twee mensen die eerst bij Google aan zelfrijdende vehikels werkten. Domino’s is niet het eerste bedrijf dat de Nuro inzet. De robotauto’s worden al gebruikt om boodschappen te bezorgen in Scottsdale, Arizona en Houston. Dat laatste is erg handig, want dat betekent dat Nuro al flink is getest in de straten van deze grote Amerikaanse stad.

dominos-nuro
In de Nuro R1 passen geen passagiers, wel pizza’s.