Op 24 oktober opent er een nieuwe overzichtstentoonstelling in het Louvre in Parijs over de gehele carrière van Leonardo da Vinci, ter ere van zijn 500e sterfdag. Als onderdeel van deze nieuwe tentoonstelling presenteert het Louvre zijn eerste virtual reality ervaring, in samenwerking met HTC Vive Arts. Het verhaal van de Mona Lisa komt tot leven op een HTC VIVE-headset en dit geeft bezoekers de kans om met het schilderij in aanraking te komen.

In Mona Lisa: Beyond the Glass kunnen bezoekers letterlijk ‘achter het glas’ stappen om het portret van dichtbij te kunnen bekijken.

Ter gelegenheid van de Leonardo da Vinci-tentoonstelling en voor de allereerste keer, is het Musée du Louvre verheugd om een virtual reality-ervaring te presenteren, in samenwerking met HTC VIVE Arts. Het publiek zal een meeslepende ervaring van een buitengewoon meesterwerk kunnen ontdekken. Deze samenwerking stelt bezoekers in staat kennis te maken en meer te leren over de Mona Lisa zelf, naast de mythen en legendes die haar al meer dan 500 jaar vergezellen.

– Dominique de Font-Réaulx, directeur culturele programmering Louvre