Toen Pantone de kleur van 2019, “Living Coral”, aankondigde, was de ironie van de naam moeilijk te missen; over de gehele wereld sterven koraalriffen in een rap tempo dankzij de stijgende zee-temperaturen. Het bekende design platform vraagt daarom wereldwijde aandacht voor dit probleem met de nieuwe kleurlijn “Glowing Glowing Gone”, geïnspireerd op de prachtige, maar alarmerende kleuren van het koraal als gevolg van klimaatverandering.

Een SOS

Samen met Adobe en non-profit organisatie The Ocean Agency zijn de kleuren “Glowing Blue”, “Glowing Yellow” en “Glowing Purple” ontwikkeld. Vicepresident van Pantone, Laurie Pressman, vertelt: “Levend koraal is van zichzelf al buitengewoon prachtig, maar ironisch genoeg heeft juist de oplichtende gloed die van stervend koraal afkomt nu hard onze aandacht nodig. Het is bijna alsof het koraal ons een SOS boodschap in kleurcode stuurt, met de boodschap ‘kijk alsjeblieft naar mij, je moet dit weten voor ik er niet meer ben’. Wanneer je het zo bekijkt, zouden deze levendige kleuren als symbool kunnen dienen voor de klimaatcrisis.”

pantone-coral-examples-1-2019