Vespa staat synoniem voor de scooter, Italië, design en klasse. Het is een iconisch merk. In marketing termen zeggen we ook wel dat de merknaam Vespa een soortnaam is geworden voor de scooter. Vespa is een begrip en het merk verkoopt zich als het ware vanzelf. Het kon dan ook niet uitblijven dat het Italiaanse merk ook elektrisch gaat. Dat doen ze met de Vespa Elettrica. Mijn ervaring is dat hij snel en ongelofelijk stil is. Afgelopen week reed ik op de Vespa Elettrica 45 kilometer per uur (met helm).

Veranderende mobiliteit

De Vespa is overigens ook verkrijgbaar in een 25 kilometer per uur variant. Sinds april moet je echter ook als snorfietser (25 kilometer per uur) op de rijbaan rijden (dus niet op het fietspad) en is het dragen van een helm verplicht. Deze regelgeving zou de verkeersveiligheid in de stad moeten bevorderen.

Het is de vraag of de scooter hier alleen de rekening voor moet betalen. De populaire e-bikes en Pedelec’s zijn hier naar mijn mening ook debet aan. Onze vorm van mobiliteit is in een snel tempo aan het veranderen. Naast de e-bike, scooter, pedelec is het ook nog maar een kwestie van tijd voordat we massaal gebruik maken van de elektrische step of hoverboard.

Vespa.electtrica DutchCowboys
De Vespa Electtrica