Warner Bros. Pictures brengt vanaf 29 augustus 2019 voor één week de Oscar winnende science-fiction/actie-klassieker “The Matrix” van The Wachowski’s terug in de Nederlandse bioscoop.

20 jaar later

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX.

The Matrix is geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s, en heeft hoofdrollen voor ondermeer Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Lawrence Fishburn. De film sleepte in 2000 maar liefst vier Oscars in de wacht. En maakt inmiddels ook deel uit van de top 20 beste films allertijden volgens de gebruikers van IMDb.

Werkelijkheid

Perceptie: De wereld zoals wij die kennen is echt. Werkelijkheid: De wereld bestaat niet: we worden dag in dag uit misleid door de almachtige kunstmatige intelligentie die ons leven beheerst. In deze Oscar winnende cyberthriller, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s, staan Keanu Reeves en Laurence Fishburn vooraan in de strijd om de mensheid te bevrijden.