Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tijdens mijn FaceTime gesprekken ben ik regelmatig heel andere dingen aan het doen dan oogcontact maken met degene met wie ik bel. FaceTime is voor mij een manier om – bijvoorbeeld – anderhalf uur met mijn zusje te praten terwijl zij haar make-up doet en ik de was aan het ophangen ben. En als ik wel naar mijn beeldscherm kijk, ben ik nu ook niet echt bezig om mijn gesprekspartner recht in de ogen te kijken. Apple wil daar verandering in brengen.

In een bèta van iOS 13 voor ontwikkelaars (dus niet de versie die je sinds twee weken gratis kunt downloaden) zit in een flinke update: “FaceTime Attention Correction”. Deze feature gaat er voor zorgen dat je meer oogcontact maakt tijdens video oproepen. Niet door daadwerkelijk zelf meer oogcontact te maken, mar door een vervormd beeld. Twitteraar Mike Rundell laat zien hoe dat er dan uit moet komen te zien.