Het is vandaag precies 77 jaar geleden dat Anne Frank met haar ouders en zus onderdook in het Achterhuis van haar vaders bedrijfspand aan de Prinsengracht in Amsterdam. Deze week is er een nieuwe versie van de in 2018 gelanceerde Anne Frank House VR-tour gereleased.

Via de virtuele tour loop je door de kamers van het Achterhuis, de onderduikplek van Anne Frank. Je kan door de kamers lopen zoals ze er in 1942 bij lagen. De tour duurt zo’n 25 minuten, is in zeven talen beschikbaar en kan gratis gedownload worden in de Oculus Store.

Ronald Leopold, algemeen directeur Anna Frank Stichting: “Het feitelijke Achterhuis is leeg. De VR-tour geeft mensen van over de hele wereld de mogelijkheid om Anne Franks onderduikplaats te verkennen zoals deze was van juli 1942 tot augustus 1944, de ruim twee jaar dat Anne Frank in het Achterhuis zat ondergedoken en haar dagboek schreef.”

Nieuwe VR-tour

De eerste VR-tour was ontwikkeld voor de Samsung Gear VR en de Oculus Go VR. De nieuwe versie is ontwikkeld voor de Oculus Rift en Oculus Quest VR-brillen. Het is niet alleen mogelijk om via de VR-brillen driedimensionaal rond te kijken in de kamers. In de nieuwe versie loop je door de kamers van het Achterhuis. Door vele uren research zien ze eruit zoals in de tijd dat Anne en haar familie er ondergedoken zaten.

Beeld voor bij artikel:


(Foto: Anne Frank Stichting / Force Field)