Vandaag is het zover, en nog wel in Rotterdam, de wereldwijde introductie van de MINI Electric. Een van de meest iconische auto’s ooit krijgt een stekker. Een volledig elektrische MINI, met nog steeds de vertrouwde ‘looks’ van. We hebben het al eerder geschreven, het siert BMW en MINI om de MINI Electric nagenoeg ongewijzigd om te toveren van een ‘gewone’ MINI naar een elektrische versie. Het was misschien het moment geweest om dit juist niet te doen en met een exotisch ogende MINI op de markt te komen. Maar daar denken ze gelukkig bij MINI dus anders over. Eens een MINI altijd een MINI, ook als hij een stekker heeft.

Natuurlijk zijn er verschillen, genuanceerd en soms noodzakelijk maar wie de MINI Electric gaat tegenkomen zal het niet direct door hebben. Nou ja, mits hij wordt gestart of al rijdend voorbijkomt. No sound, stil, zoemend en bloedje snel. Want wie denkt dat de Kart der Karts in het autorijk wellicht wat soberder door het leven gaat zal zich nogmaals verbazen.

MINI_Electric_1