Opslagdienst Dropbox lanceert een bètaversie om grote bestanden te versturen, tot 100 GB. De nieuwe dienst heet Dropbox Transfer en iedereen met een account kan dit gaan uitproberen. Overigens kun je de bestanden gewoon versturen aan mensen zonder account. Ideaal voor het versturen van bijvoorbeeld presentaties, foto’s of filmpjes.

Uploaden en downloaden van bestanden

De bestanden kun je uploaden in je eigen Dropbox-account. Per mail verstuur je vervolgens een link waarmee de bestanden gedownload kunnen worden. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de link te verzenden. Het is mogelijk om de bestanden te beveiligen met een wachtwoord en kopieën te versturen om bewerkingen te voorkomen. Dit maakt Dropbox Transfer ook heel aantrekkelijk om zakelijk te gebruiken. Bovendien concurreren ze hiermee stevig met WeTransfer.

Vergelijking met WeTransfer

Bij WeTransfer verzend je tot 2 GB gratis bestanden en tot 20 GB voor betalende gebruikers. Bij Dropbox Transfer kun je een gepersonaliseerde downloadpagina maken en als bedrijf je logo toevoegen, wat overigens bij de Pro-versie van WeTransfer ook mogelijk is. Het uiterlijk van de nieuwe site van Dropbox heeft ook wel iets weg van WeTransfer. Ze hebben duidelijk wel even gekeken naar het Nederlandse bedrijf.

Wil je meedoen met de bètatest? Geef je dan hier op voor de wachtlijst.