Chinese startup Megvii is bekend om de grote stappen die het bedrijf zet op het gebied van AI en gezichtsherkenning. En dat kan nu ook ingezet worden voor honden. Mensen kunnen aan de hand van hun gezicht en vingerafdruk geïdentificeerd worden, honden hebben een unieke neus. Dat is handig voor wie zijn trouwe viervoeter bijvoorbeeld kwijt is.

Nauwkeurigheid van 95%

Met de app van Megvii registreer je je hond. Dat doe je door een scan van de snuit te maken en dat gaat op dezelfde manier als hoe wij een vingerafdruk registreren voor bijvoorbeeld vergrendeling. Je maakt foto’s van de snuit van je hond vanuit verschillende hoeken. Daarna is het nauwkeurigheidspercentage volgens Megvii maar liefst 95%. Via de app zijn al 15.000 huisdieren herenigd met hun eigenaar.

Megvii snuit hond
De app van Megvii registreert de snuit van je hond