Tijdens het eerste halfjaar van 2019 werden in ons land minder auto’s gestolen. Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) is een samenwerking tussen de RDW, politie en het Verbond van Verzekeraars en houdt bij hoeveel auto’s in Nederland gestolen worden. Zij zagen de laatste 6 maanden een dalende lijn, maar nieuwe auto’s zijn juist vaker in trek bij dieven.

In Amsterdam grootste kans dat je auto wordt gestolen

In totaal verdwenen er 3606 auto’s, tegen 3642 in dezelfde periode in 2018. Een lichte daling dus. Het LIV publiceert ook een kaart waarop we kunnen zien in welke gemeentes de meeste auto’s worden gestolen. In Amsterdam staat de teller na een half jaar op 515, in veel gemeenten in Groningen, Friesland en Zeeland is de kans veel kleiner dat je auto wordt gestolen.

LIV auto diefstal
Tabel: Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit