Een Facebook evenement gepland op 20 september zorgt voor veel onrust in de Verenigde Staten. Bijna anderhalf miljoen mensen zeggen aanwezig te zijn bij de bestorming van de Amerikaanse legerbasis Area 51. Nog eens ruim een miljoen mensen geven aan geïnteresseerd te zijn in het evenement. Je vraagt je misschien af, wat bezielt al die mensen om een legerbasis te willen bestormen. Aliens.

Area 51

Voor degenen die niet bekend zijn met het mysterieuze Area 51, een legerbasis midden in de Nevada-woestijn. Het bestaan van de legerbasis, opgericht in 1947, werd jarenlang ontkent door de Amerikaanse regering. Pas in 2013 bleek werd het bestaan van Area 51 bevestigd, de CIA gaf documenten vrij waarin het bestaan van de legerbasis werd bevestigd. Officieel werd Area 51 in 1947 opgericht voor het ontwikkelen van onder andere een spionagevliegtuig. Echter, complotdenkers denken hier heel anders over.

Zij denken dat Area 51 een plek is waar Aliens verstopt liggen. De geruchtenmolen kwam op gang toen in 1947 een vliegende schotel neerstortte bij Roswell. Of nou ja, dat denken de complotdenkers. De resten zouden zijn opgeslagen in Area 51 en er zou verder onderzoek naar buitenaards leven gedaan worden.