Maandenlang hebben gebruikers van de Switch al problemen met de joysticks op hun controllers. Zelfs als ze niet worden aangeraakt denkt het systeem dat de sticks bewegen. Tot nu toe is er geen makkelijke oplossing voor het probleem. Enkele dagen geleden kreeg een subreddit over het probleem 25.000 upvotes. Het bericht was geplaatst door iemand die de Switch nog maar 4 maand in gebruik had. Nintendo heeft aangegeven dat ze het probleem willen verhelpen, gebruikers kunnen de controllers opsturen en betalen alleen verzendkosten voor de reparatie. Hier is de Redditgebruiker fel tegen, ze zouden na 4 maand toch weer in dezelfde staat verkeren.

Maar wat kun je doen?

Met een beetje technische kennis zou je het ook zelf kunnen doen, maar met een luxeproduct zoals dit zou dit eigenlijk niet mogen gebeuren. De Playstation 4 en Xbox One controllers lijken geen last te hebben van dit soort kwalen en al helemaal niet na 4 maanden gebruik. De onderstaande video laat zien wat het probleem precies is.