Morgen, op 21 juli 2019, is het exact 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens ooit voet op de maan zette. De Apollo 11 landde op 20 juli 1969 op de maan, enkele uren later stapte astronaut Armstrong na een reis van 6 dagen uit het ruimtevoertuig. Terwijl de wereld toekeek, ongeveer 1 op de 8 mensen ter wereld zagen de Apollo 11 op de maan landen, zette Armstrong zijn eerste stapjes op de maan. Een uitzonderlijke gebeurtenis en mijlpaal. Het is een van de meest bijzondere prestaties die de mens ooit voor elkaar heeft gekregen. Wij kijken terug op de maanlanding en verzamelden een aantal interessante feiten.

Dit bericht bekijken op Instagram

“What a spectacular view!” — Neil Armstrong⁣⁣ “God, look at that Moon!” — Michael Collins⁣⁣ ⁣ On July 19, 1969, the Apollo 11 spacecraft entered lunar orbit. It was the fourth day of the mission and just one day before Armstrong and Buzz Aldrin landed on the surface in the lunar module, Eagle, and took the first steps on the Moon. This close-up photograph of the lunar surface taken by the Apollo 11 astronauts shows the large crater Theophilus located at the northwest edge of Mare Nectaris on the lunar nearside. Theophilus is about 60 statute miles in diameter. ⁣⁣ Image Credit: NASA⁣⁣ ⁣⁣ #apollo11 #apollo50th #neilarmstrong #nasa #apollo #moonlanding #moon

Een bericht gedeeld door NASA (@nasa) op