Volgens mij heeft vrijwel ieder huishouden in Nederland er mee te maken: geen of juist een zwak WiFi-signaal op zolder, op de speelkamer of achter in de tuin. Het gamen, het kijken van een film of je favoriete Netflix serie lijkt op deze plekken haast onmogelijk. We hebben een aantal oplossingen uitgezocht, zodat jij een optimaal WiFi-signaal hebt; van de diepste hoekjes in de tuin tot op de zolder!

Praktische aanpak

Eigenlijk werkt het heel simpel en zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo is het vrij eenvoudig om je huidige WiFi-netwerk uit te breiden met bijvoorbeeld een FRITZ!Repeater 3000, óók als je thuis geen FRITZ!Box hebt. Hoe het werkt? Sluit de repeater via bekabeling aan op de router van je serviceprovider. Op deze manier wordt het signaal ‘gebridged’ en kun je de WiFi van je provider uitzetten, mits je in een klein appartement woont. In dat geval gebruik je het sterke WiFi-signaal van de repeater, in plaats van het zwakke signaal van je router. Heb je meerdere verdiepingen of een groot appartement? Zet in dat geval de WiFi van de router van je serviceprovider niet uit. De (wired) verbinding loopt via de router naar de repeater toe en zorgt voor een krachtige uitbreiding van je WiFi. Er is ook een draadloze koppeling mogelijk tussen de FRITZ!Repeater 3000 en niet AVM-routers/FRITZ!Boxen. Hier lees je hoe dat werkt. In dit geval hoef je dus geen FRITZ!Box als centrale router te hebben, maar werkt de FRITZ!Repeater 3000 ook met een andere router van bijvoorbeeld je serviceprovider. Je kunt echter op deze manier geen Mesh-netwerk maken.

Heb je thuis wél een FRITZ!Box als centrale router? Om de FRITZ!Repeater 3000 te integreren hoef je dan alleen maar op de ‘Connect’- of ‘WPS’-knop te drukken op de FRITZ!Box en de FRITZ!Repeater –en klaar! De tri-band repeater neemt automatisch alle instellingen van de FRITZ!Box over, zoals de netwerknaam, het wachtwoord, de nachtmodus, instellingen van het gastennetwerk en automatische updates. Kind kan de was doen!

Van zolder tot de tuin

Dankzij het nieuwe design met verticale behuizing zet je de repeater overal in huis neer. Bijvoorbeeld in de buurt van de tuin (let op: dus wel binnen). Zo heb je ook buiten een stabiele verbinding en snel internet. Oftewel: lekker in de tuin de muziek − die verbonden is met het internet − aanzetten tijdens een barbecue of eenvoudig en zonder problemen buiten op je laptop werken.

Je kunt de repeater ook op de bovenverdieping zetten. Hierdoor heb je optimale WiFi tot in het verste hoekje op zolder. Dat betekent: supersnel internetten en gamen zonder haperingen!

Voor de optimale WiFi uitbreiding (ookwel ‘Mesh’ genoemd), raden wij de FRITZ!Repeater 3000 in combinatie met de FRITZ!Box 7590 aan. Met de FRITZ!Box kun je op de FRITZ!App WLAN zien waar je de repeater het beste neer kan zetten in het huis voor optimaal gebruik.

smart-garden