De nieuwe en 31ste held van Overwatch is bekendgemaakt en dat is een Nederlander. Het gaat om Siebren de Kuiper, in de game bekend als Sigma. Hij schijnt ook wat Nederlandse teksten te hebben (ingesproken door Boris Hiestand) en lekker lang te zijn, want zo zijn Nederlanders.

Astrofysicus

Deze intelligente astrofysicus heeft in zijn onderzoek naar het manipuleren van de zwaartekracht een klein zwart gat gemaakt, waarna hij zelf de zwaartekracht kan manipuleren. En waarna hij psychisch nogal instabiel is geworden, waardoor hij meerdere malen wordt opgesloten. Uiteindelijk komt hij in de handen terecht van Talon, die hem inzet op het Overwatch-strijdveld.

Hij kan daar bijvoorbeeld Hyper Spheres inzetten, wat granaten zijn, maar ook een Experimental Barrier, wat een soort schild is. Dankzij zijn Kinetic Grasp kan hij vanalles opvangen zodat het geen schade toebrengt en hij kan met eenzelfde soort kracht die Accretion heet spullen om zich heen verzamelen en op iemand gooien. Sigma’s Ultimate is de Gravity Flux, waarmee hij vijanden van de grond kan oprapen om ze vervolgens krachtig neer te gooien.