We kunnen wel stellen dat het Butterfly Keyboard geen groot succes is geweest voor Apple. Het bleek vooral heel gevoelig te zijn voor kleine stofdeeltjes en gebruikers klaagden over vastlopende toetsen en een spatiebalk die niet meer functioneert. Als MacBook-eigenaar krijg je van Apple zonder problemen een nieuw toetsenbord, maar dat is natuurlijk geen duurzame oplossing.

Terugkeer van de schaarmechaniek

Eerder deze maand kwam ons via de website 9to5 Mac al ter ore dat Apple gaat stoppen met het Butterfly Keyboard (hoera!). Nu komt de website met het nieuws dat alle MacBooks al vanaf dit najaar worden voorzien van toetsenborden met de oude/ nieuwe schaarmechaniek. Apple stapte in 2015 over op de toetsenborden met Butterfly-mechaniek. MacBooks kregen daardoor een platter toetsenbord en grotere knoppen. En helaas ook veel meer problemen. Zoals eerder genoemd blijkt het Butterfly-toetsenbord heel gevoelig te zijn voor stof en ook kleine kruimels zorgen voor problemen. Apple bedacht wel tijdelijke oplossingen die stof tegen moesten houden, maar dat hielp niet voldoende om alle problemen op te lossen.