De langverwachte creditcard van Apple komt binnenkort op de (Amerikaanse) markt. In augustus hoopt het bedrijf de kaart aan consumenten aan te kunnen bieden, zo laat CEO Tim Cook weten:

“Duizenden Apple-medewerkers gebruiken de Apple Card elke dag in een bètatest en we beginne met uitrollen van de Apple Card in augustus.”

Wat is er zo bijzonder aan de creditcard van Apple?

Ten eerste heb je geen fysieke kaart meer nodig, je raadpleegt de creditcard gewoon in de Apple Wallet. Er komt trouwens wel een titanium card op de markt, die je wereldwijd kunt gebruiken om mee af te rekenen. De kaart vertegenwoordigt volgens het bedrijf alles waar Apple voor staat: eenvoud, transparantie en privacy. Het bouwt voort op het gemak en de beveiliging die gebruikers van Apple Pay waarderen, aldus Apple.

De kaart werkt niet hetzelfde als een traditionele creditcard, waarbij je een 16-cijferig kaartnummer hebt, gekoppeld aan een vervaldatum en CCV-code om veilig te kunnen betalen. De Apple Card genereert zelf willekeurig een nummer bij iedere aankoop.

Het design ziet er absoluut aantrekkelijk uit, in de Apple Wallet vind je straks een dashboard die laat zien hoeveel je uitgeeft en wat je hebt gekocht. Je kunt dan zelf categorieën maken en zo meer inzicht krijgen in je uitgavenpatroon.

De Apple Card genereert niet alleen bij iedere aankoop een uniek nummer, het maakt ook gebruik van andere geavanceerde beveiligingstechnologieën van Apple Pay: Face ID, Touch ID en unieke transactiecodes zijn ingebouwd. Ook op de fysieke kaart vind je geen cijfers.