MINI, het meest uitgesproken en iconische automerk ter wereld bestaat 60 jaar. Een icon, 60 jaar jong en nog steeds springlevend. Er zijn vrijwel geen automerken die zo herkenbaar zijn als een MINI. Het is de auto die iedereen kent en herkent. Natuurlijk was het even wennen toen de nieuwe MINI in 2001 werd geïntroduceerd. Hij was ineens groter, maar verder in alle uiterlijkheden nog steeds zo herkenbaar. Datzelfde gebeurde ook in 2006 met een update en de introductie van de MINI Clubman. Dubbele deuren aan de achterzijde, je moet er maar opkomen. Weer moderner maar wat bleef was de identiteit van MINI.

In 2010 was daar ineens de MINI Countryman, een compacte SUV. Het was de magic van MINI, want ook deze MINI was nog steeds een 100% MINI. Het moet de magie van het merk zijn die zorgt dat de identiteit altijd zal blijven bestaan. Een icon wat geen vergelijking heeft, uniek, herkenbaar, onderscheidend en een lifestyle en urban icoon wat zijn eigen publiek heeft. Not the regular, gelukkig maar. En een auto die zich wanneer je wilt gedraagt als een kart, sportief en met een interieur wat al net zo uniek en opvallend is. Je bent verliefd op een MINI of niet. En als het niet lukt, gewoon blijven ademhalen. Een MINI dwingt je te om kiezen en dat kunnen maar heel weinig automerken nadoen.

mini_60_jaar_1